Oral history Interview Project Herinneringen aan Indië

Description (taken from EASY): Deze Thematische collectie ‘Herinneringen aan Indië’ bevat naast de projectbeschrijving de links naar alle interviews. Ieder interview is afzonderlijk beschreven in een eigen dataset: u vindt hier een samenvatting van het interview, trefwoorden en de video.

Het interviewproject ‘Herinneringen aan Indië’ is in 2011 opgestart door het Indisch Herinneringscentrum. De nog altijd groeiende collectie bestaat momenteel uit meer dan 70 interviews met mensen die in de perioden voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië verbleven. Hiervan zijn er nu 10 beschikbaar via EASY.

Onderwerpen zoals het leven voor de oorlog, de Japanse inval, de krijgsgevangenschap, de bevrijding en de repatriëring worden belicht vanuit verschillende bevolkingsgroepen. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerde collectie met interviews.

Door hun verhaal te vertellen dragen de geïnterviewden bij aan de herinnering van een essentiële periode binnen de Nederlandse geschiedenis. Binnen dit project worden de vaak bijzondere ervaringen toegankelijk gemaakt voor onderzoekers, media en overige geïnteresseerden.

Bron: Indisch Herinneringscentrum(2015): Thematische collectie 'Herinneringen aan Indië'. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-x4y-zww4

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Source http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-g3ai-wq
Author , (Indisch Herinneringscentrum)
Last Updated February 7, 2018, 13:09 (CET)
Created November 30, 2017, 12:55 (CET)
Access Details OPEN_ACCESS_FOR_REGISTERED_USERS
Data Disclaimer This dataset has undergone processing before it was uploaded to this register. Examples of possible processing operations are: filter, transform, enrich, clean, interpret, combine or reconciliate.
Processing Details Derived from the DANS oral history collection. Mapped DIDL format to dcterms.