Oral history Interview Project Getuigen van de geschiedenis van Anne Frank

Description (taken from EASY): In haar dagboek en in brieven die ze voor de onderduik aan familie en vrienden schreef, heeft Anne Frank het over mensen en gebeurtenissen die grotendeels onbekend zijn gebleven. Ook over de andere onderduikers in het Achterhuis en de mensen die hulp boden, ontbreekt nog veel informatie.

In dit project vullen achttien ‘getuigen’ van het leven van Anne Frank onze kennis aan. Dankzij hun herinneringen ontstaat een nog completer beeld van de familie Frank, de andere onderduikers en de helpers rondom het Achterhuis.

Een aantal getuigen kwam net als de familie Frank uit Duitsland. Hun kinderen zaten bij Anne en Margot in de klas op de Montessorischool, het Gemeentelijk Lyceum voor Meisjes of het Joods Lyceum. Een vroeger buurmeisje van de familie Frank van het Merwedeplein vertelt haar verhaal over Anne.

Maar er is ook gesproken met een vrouw die met de familie Frank in dezelfde treinwagon zat toen ze van Westerbork naar Auschwitz werden getransporteerd. Ze vertelt over de treinreis en het verblijf met Anne, Edith, Margot en Augusta van Pels in dezelfde barak.

Bron: Anne Frank Stichting ©(2008): Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'Getuigen van de geschiedenis van Anne Frank'. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-zpd-u97g

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Source http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn%3Anbn%3Anl%3Aui%3A13-q7c-o42
Author Anne Frank Stichting ©
Last Updated June 23, 2018, 16:40 (CEST)
Created November 22, 2017, 16:30 (CET)
Access Details REQUEST_PERMISSION
Data Disclaimer This dataset has undergone processing before it was uploaded to this register. Examples of possible processing operations are: filter, transform, enrich, clean, interpret, combine or reconciliate.
Processing Details Derived from the DANS oral history collection. Mapped DIDL format to dcterms.