Oral history Interview Project Collectie Diederichs

Description (taken from EASY): De Collectie Diederichs bestaat uit 42 diepte-interviews met vrouwen die zelf een relatie hadden en / of van wie een familielid tijdens de oorlog een relatie had met een Duitse militair. De aanleiding voor deze interviews was het samenstellen van het boek 'Wie geschoren wordt moet stil zitten: de omgang van Nederlandse meisjes met Duitse militairen' / Monika Diederichs (2006).

Om uiteenlopende redenen zijn niet alle gehouden interviews ook gedeponeerd bij DANS. Bij deponering is er voor gekozen om de oorspronkelijke nummering te handhaven, waardoor de nummering van de interviews in EASY niet opeenvolgend is.

Zie het veld 'Remarks' van de afzonderlijke datasets voor de voorwaarden omtrent het aanvragen van interviews uit deze collectie. De nieuwe naam voor het instituut Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis is Atria.

Zie in dit kader ook: het project "Getuigenissen van Nederlandse vrouwen die een relatie hadden met een Duitse man".

Bron: Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis(1993): Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Collectie Diederichs. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-znh-75dd

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Source http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-2m5-tbe
Author , (Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis)
Last Updated June 23, 2018, 16:52 (CEST)
Created November 22, 2017, 16:30 (CET)
Access Details REQUEST_PERMISSION
Data Disclaimer This dataset has undergone processing before it was uploaded to this register. Examples of possible processing operations are: filter, transform, enrich, clean, interpret, combine or reconciliate.
Processing Details Derived from the DANS oral history collection. Mapped DIDL format to dcterms.